BUTCHIES

Project

To design a premium fried chicken sandwich restaurant in Shoreditch.

Action

Butchies approached Block1: Design to design their first standalone restaurant. We wanted to create a restaurant that challenged the established notion of a “chicken-shop” while retaining the fun and character of the Butchies’ brand.

Most chicken restaurants focus on red so we wanted to take a different approach. We started by looking at urban spaces and focused on the tile patterns of the Berlin underground. This is where we found the green tones which works to create a more premium feel within the space as well as introducing an unexpected colour. We played with scale and colour here to create interest and texture on the walls and counter.

The building itself has a lot of character so we are keen to work with what was there as much as possible. Original walls are left exposed and the original shop front has been retained with an added Neon chicken in the window.

Custom wall lights were designed for the first floor to carry the design through from the counter.